dilluns, 29 de gener del 2007

Ara SÍ, Calabuig ALCALDE


La nit del divendres, va ser una nit apoteòsica; la meteorologia no ens va acompanyar, però el calor de la gent, que, amb il·lusió, acudia, fent front a la pluja incessant, per a arropar a Miquel Calabuig, que ens va convèncer a tots que el canvi està prop.

Més de tres-centes persones ens reunírem en un sopar d’amics i al voltant de una mateixa idea d’il·lusió i compromís: el canvi és ja imparable, Xàtiva i tots aquells que estimen la nostra ciutat, encara que no siguen veïns nostres, demanen a veu en crit que algú pare les destrosses que els des-governants del PP estan, atropelladament, produint a Xàtiva.

L’ambient va ser increïblement acollidor: els diferents col·lectius socials i culturals xativencs ens honraren amb la seua companyia. Tot el món estava a gust, com en sa casa; el somriure i l’alegria brillaven en totes les taules, i n’éren moltes.

Una gran representació de la comarca estava també amb nosaltres, arropant-nos, i especialment al nostre imminent alcalde, Miquel Calabuig. Des de València vingueren a donar el seu suport a Miquel el candidat a la presidència de la Diputació, Rafa Rubio, que ens va delectar amb unes paraules, mescla d’ironia cap el PP i sensibilitat vers Miquel; Rafa Rubio venia acompanyat pels diputats Josep Camarasa i Cristina Moreno.

Els nostres secretaris generals, Roger Cerdà i Josep Lluís de La Piedad, ens dedicaren també unes paraules simpàtiques i d’acostament a Miquel, així com, sàviament, la seguretat del canvi, el proper 27 de maig.

Però, l’estel de la nit va ser el nostre candidat, Miquel Calabuig. Les paraules que Miquel va dedicar a un públic totalment entregat foren les paraules d’una persona seriosa i responsable, una persona honesta, transparent, amb les mans netes i el compromís d’entrega absoluta per aconseguir recuperar la dignitat que Xàtiva, en aquestos dotze anys de des-govern, ha perdut. Calabuig va comparar la situació que pateix ara la nostra ciutat amb la que teníem en els últims anys de la dictadura, només que ara encara és molt pitjor: ara no hi ha ningú a qui se li tinga por, ara els amos són ells, i impunement destrossen tot el que se'ls posa per davant, sent l’única llei la d’omplir-se les butxaques.

El nostre futur alcalde, va sabrer complementar distints dels aspectes absolutament necessaris per a un futur primer gestor de la vida política de Xàtiva:

Manifestà un pols ferm i unes conviccions clares respecte a la recuperació de la dignitat de la ciutat; al seu temps, mostrà la generositat pròpia del bon governant estenent la mà a totes i tots, en especial, a les forces progressistes, i mostrà eixa sensibilitat i humilitat, de bonhomia, sol·licitant l'ajut i col·laboració de tota la ciutadania -molt ben representada, per cert- per aconseguir recuperar per a Xàtiva tot allò perdut durante aquestos malaurats 12 anys.

Va parlar de les motivacions que, sent jove, l'empentaren a oblidar-se de tot i a dedicar-se a la ciutat, aconseguint tràure-la de la paràlisi de la dictadura, establir les bases per a una absoluta modernització de la mateixa, detallà allò aconseguit durant els seus temps d'alcalde... I, ara, explicà, els motius que l'han conduit a encapçalar la candidatura socialista és la seua indignació perquè Xàtiva està, de nou, com al postfranquisme. En definitiva, els motius són els mateixos que el van portar a l'ajuntament fa ja uns quants anys. La seua estima per Xàtiva està per damunt de tot; per Xàtiva cal treballar i sacrificar-se, i en això està dipositant totes les seues energies.

Va recordar també les mans netes de tots els seus col·laboradors en els seus anys d'alcalde, i ahi està la vida i el patrimoni de tots ells per demostrar-ho i com exemple públic.

Un gest preciós va ser el del principi del seu parlament, on va dedicar unes paraules de record emocionat a Antonio Gorba, el militant de major edat i dissortadament desaparegut fa només uns dies; la reacció a aquestes paraules va ser d'intensa emoció, no només per als fills del difunt sinò per a tots els presents. Va donar una imatge d'integritat extraordinària.

El discurs de Calabuig va ser moderat i molt equilibrat en tots els sentits; el discurs d’un home en qui es pot confiar per a dur endavant el futur de Xàtiva. Les seues paraules transmitien una enorme sensibilitat, eixa sensibilitat que ell procura no manifestar davant de la gent, i que anit fluïa fins emocionar molts de nosaltres.

Endavant, Miquel, el futur de Xàtiva està en les teues mans, i els xativencs podem estar tranquils.

Ànim a totes i tots. Units amb Miquel anem a guanyar. La feina de tots és absolutament necessària per a acabar amb la corrupció i l’especulació.

ENDAVANT!!!